Audioguide app
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Székelyföldi népviseletek Haáz Ferenc Rezső képein

augusztus 11, 2020 - szeptember 30, 2020

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Haáz Rezső Múzeum egy rendhagyó szabadtéri kiállítást mutat be 2020. augusztus 11-én, kedden 18 órakor Székelyföldi népviseletek Haáz Ferenc Rezső képein címmel a székelyudvarhelyi múzeumnak otthont adó Haberstumpf-villa körül. A néprajzi jellegű kiállítást P. Buzogány Árpád művelődésszervező nyitja meg, az esemény házigazdája Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója.
Műsoron: a szentegyházi gyermekek népdalcsokra Haáz Sándor karnagy, zenetanár irányításával.

Haáz Ferenc Rezső rajztanár, múzeumalapító és etnográfus székelyföldi népviseletekről mintegy 70 éve készült ceruzarajzai és akvarelljei őrzik az egykori népviseleteket. A jelen kiállításon megtekinthetjük a homoródalmási, felsőrákosi, peteki, székelymuzsnai, kecseti, gyulakutai-siklódi, kisfaludi, lövétei, lövéri román, bátosi szász, gyergyóvidéki, csíkvidéki, gyimesfelsőloki, felsőrákosi női és férfi viseleteket. A kiállított művek Haáz Ferenc Rezső örökösei, a Haáz Rezső Múzeum valamint a képeket feldolgozó és nyomtatásra előkészítő Balázs Ödön tulajdonát képezik.

A járvány miatti korlátozásokat figyelembe véve, kérünk minden érdeklődőt a maszkviselésre és a távolságtartási szabályok betartására.

Részletek

Kezdés:
augusztus 11, 2020
Vége:
szeptember 30, 2020
Esemény címkék:
Honlap:
www.hrmuzeum.ro

Szervező

Haáz Rezső Múzeum

Helyszín

Székelyudvarhely, Haáz Rezső Múzeum
Székelyudvarhely, Hargita megye 535600 + Google Térkép
Telefon:
00400266218375