Audioguide app

Gondűző Szálloda és Étterem*** – Csicser legendája

Gondűző Szálloda és Étterem*** – Csicser legendája

535600 Székelyudvarhely,
Szentimre utca 18. szám
Tel.: 0040-266-218.372, Mobil: 0040-731-021.455
office@gonduzo.ro, www.gonduzo.ro

A Legendás szálláshelyeken a vendégek megismerkedhetnek a helyi legendákkal, azok hőseivel, különleges, titokzatos történeteivel. A panziók, szállások olyan legendát választottak, amelyet valóban magukénak éreznek: vagy azért mert gyermekkori élményhez kötődnek, vagy azért mert a panzióhoz közel áll a felelevenített történet. A látogatók itt találkozhatnak különleges menükkel, a legendákra utaló tárgyakkal, gyermekbarát megoldásokkal. Katalógusunkban a legendás szállásokat sajátos logókkal láttuk el.
A Székelyföldi Legendárium értékmentő munkájának a része a Mini Erdélypark, a számtalan legendát feldolgozó, mai életvitelhez közel álló könyv, térkép, rajzfilm. Munkájuk alapját az Orbán Balázs gyűjtemény adja, amelyet feldolgoztak, de felderítő és gyűjtő munkát is végeztek, aminek köszönhetően a vártnál több legendát fedeztek fel. A közel egy évtizede dolgozó csapatnak sikerült kilépni a nemzetközi színtérre is, megismertetni sajátos mesevilágukat, elsősorban az európai országokban, de az óceánon túl Hollywoodban is vetítették rajfilmjüket.
Városunk panziói ennek az értékmentő folyamatnak partnerei, ízelítőt adunk egy-egy különleges legenda megismertetésével. Kapcsolódjanak be a helyi legendák világába, szálljanak meg a Legendás szállások egyikében és kóstoljak meg a legendák inspirálta ételeiket.