Audioguide app

O zi în orașul Odorheiu Secuiesc

O zi în orașul Odorheiu Secuiesc

Relaxați-vă în orașul Odorheiu Secuiesc.

 Traseu: Magazinul de produse locale- Biroul de Informații Turistice – Piața de flori- Piața orașului – Cetatea Székelytámadt – Parcul orașului.

  1. Magazin cu produse locale- Helyénvaló Helyi. Începem turul nostru în oraș la Magazinul de produse locale-Helyénvaló Helyi, unde puteți cumpăra produse artizanale locale. În magazin puteți găsi o gamă variată de produse locale printre altele fructe uscate, zacuscă, pernuțe de lavandă.
  2. Biroul de Informații TuristiceContinuăm plimbarea spre centru, pe strada Kossuth Lajos, ne oprim la biroul Tourinfo pentru a obține informații despre oraș și obiectivele turistice din zonă. În birou avem posibilitatea de a cumpăra souvenir, Talerul Dorobanțului din Odorheiu Secuiesc-un produs unic, local și Potcoava- magnet de frigider, simbolul pieței din centrul orașului. Să continuăm plimbarea spre Muzeul de Fotografie Kováts, unic în Europa. Aici puteți admira echipamente foto vechi de o sută de ani, păstrate în stare originală.
  3. Piața locală – Din muzeul de fotografie, să mergem spre strada Bethlen Gábor până în Piața Kőkereszt, în fața Bibliotecii Municipale., unde este și piața de flori. Intrând în bibliotecă putem viziona filme 3D, sau putem vizita Planetariul și șahul gigant. Pe strada Bethlen Gábor puteți lua masa la Pizzeria Oriente sau să consumați un ceai în ceainăria Pizza 21.
  4. Cetatea Székelytámadt- Din piață ne îndreptăm prin strada Tompa László spre Cetatea Székelytámadt, unde putem vizita o expoziție de clopote, precum și cabanele cu produse de artizanat. De aici este aproape centrul orașului și Parcul Memorial cu 13 statui. În apropiere găsim înghețată artizanală (Kézműves fagylaltozó),  sau limonadă (Bistro Menta) sau poate o bere rece la berăria din strada Kossuth (Tiltott Csíki Söröző).
  5. Parcul orașului- Parcul orașului este la doar câteva minute de mers pe jos din centrul orașului și merită să facem o plimbare în orice anotimp. În această oază verde ne așteaptă liniștea, umbra copacilor și o fântână cu apă rece. În restaurantul Park puteți lua masa sau să beți o cafea.