Audioguide app

Legenda Budvár și Csicser

Legenda Budvár și Csicser

TRASEU

Drumeții pe dealurile din jurul orașului Odorheiu Secuiesc.

  • Turul cel mai scurt începe de la Băile Szejke, de unde putem urca pe dealul Budvár, apoi coborâm la ferma Csicser. Traseul are o lungime de 10 km, poate fi parcurs în 4 ore, este recomandat pentru familii, sau pentru turiști mai puțin experimentați
  • Plecăm de la Școala din Brazi, urcăm pe dalul Rez, mergem pînă la Horvaska, de aici ne întoarcem la Băile Szejke și la ferma Csicser ne întoarcem în oraș. Lungimea traseului este de 20 km și poate fi parcurs în 8 ore.
  • Cel mai lung traseu pornește de la Capela lui Isus la ieșirea din vest a orașului și se termină la ferma Csicser. Turul este de fapt un cerc complet pe hartă, de 35 km lungime, și poate fi vizitat în 10 ore. Diferență de nivel este de 1350 m, și este recomandată pentru drumeți experimentați. Pe parcursul únconjurăm orașul, între timp avem parte de o panorama extraordinară și vedem 30 de așezări învecinate.

Pe traseu, au fost plasate 8 panouri de informare de către membrii Asociației Carpatice Transilvane  de unde putem afla mai multe despre flora și fauna din zonă și despre legenda lui Budvar și Csicser. Pe dealurile Szarkakő și Rez, au fost amplasate  locuri de odihnă pentru turiști. Toate punctele traseului de drumeție sunt relativ apropiate de oraș, în caz de urgență puteți ajunge în oraș sau puteți apela la ajutor. Punctele de plecare ale rutelor sunt accesibile cu mașina. Vă recomandăm traseul de drumeții în grupuri, pregătiți-vă pentru călătoria cu apă și gustări.

LEGENDA

Cândva erau două castele pe două dealuri, castelul regelui Buda și al lui Csicser. Aici locuiau fiul regelui Buda și fata regelui Csicser, iar tinerii se iubiseră  în taină. Părințiinu au dat consimțământul pentru căsătorie până când prințul Budvár într-o luptă a luptat eroic împotriva tătarilor, atunci părinții sau împăcat iar tinerii sau căsătorit.